• saunakopen.com
  • vihta.nl
Winkelwagen
Volg Vihta Wellness op Facebook Volg Vihta Wellness op Twitter Volg Vihta Wellness op LInkedin

Deskundige installatie

30 jaar expertise in leveren, plaatsen, installeren van uw wellness items.

Levering in overleg

Bepaal flexibel wanneer wij uw producten moet afleveren.

Veilig betalen

Wij maken gebruik van iDeal of u kunt vooraf voldoen.

Status van uw bestelling

Volg uw bestelling op de voet via track & trace van Post.nl en UPS.

Vihta Wellness
0

Finse sauna's

Mensen maken al eeuwen gebruik van sauna achtige varianten. De Indianen hadden speciale zweet tenten die ze verwarmden met hete stenen waarin ze contact zochten met de geesten, de Grieken zijn bedenker van de thermen, welke bekend zijn gemaakt door de Romeinen. Ook in Azie waren ze al lang geleden bekend met hun eigen sauna varianten.

Wij zijn vooral bekend met de sauna gemaakt door de Finnen. Daarom zullen wij vaak ook spreken over een "Finse sauna". De Finnen maakten vroeger kuilen met stenen en hout erom heen en overheen. In het midden van de kuil maakten ze vuur waar ze ook stenen in legden. De temperatuur kon oplopen tot wel 120 graden Celcius. Door de lage buiten temperatuur was het dan binnen goed uit te houden. De sauna diende dus voor warmte en ook voor hygiene.

Tegenwoordig worden de meeste Finse sauna's verhit met een electrische kachel, dit is wel zo makkelijk en veilig. Ook worden er toch nog relatief veel kachels verkocht die hout gestookt zijn. Deze kachels zijn goed te gebruiken bij de grotere Finse sauna's. Een houtkachel is namelijk niet zo goed te reguleren qua temperatuur als een electrische kachel.

Vaak hoor je van mensen dat ze denken dat de Finse sauna een mode trend is, niets is minder waar blijkt. Het is altijd al gebruikt door mensen en is de laatste jaren in Nederland en omliggende landen denk ik populairder geworden omdat mensen meer bezig zijn met hun gezondheid en ontspanning. Veel mensen zoeken comfort dichter bij huis in plaats van buiten de deur.

Een Finse sauna is tegenwoordig niet duur in aanschaf, vaak vrij eenvoudig op te bouwen en je hebt ook geen grote ruimte nodig om er eentje te kunnen plaatsen. Feitelijk kun je een Finse sauna al plaatsen in een ruimte van iets meer dan 1 m2. De kleinere Finse sauna's hebben ook geen krachtstroom nodig maar kun je gewoon op het stopcontact aansluiten. Wanneer u een grotere Finse sauna wenst dan is krachtstroom nodig. In overleg zijn hier nog andere oplossingen voor.

De Finse sauna's die u bij ons koopt zijn niet alleen vrij eenvoudig op te bouwen, ze zijn meestal ook weer uit elkaar te halen, altijd handig als u besluit te verhuizen en u wilt uw sauna meenemen.

Verder zijn Finse sauna's bijzonder goed te combineren met infraroodstralers. Wij leveren deze Finse sauna's onder de naam combi saunas. U heeft dan niet alleen het plezier van uw Finse sauna maar krijgt er direct Philips Vitae infraroodstralers bijgeleverd zodat u ook lekker kunt genieten van infrarood, wat erg prettig is voor uw spieren en gewrichten.

Vihta.nl levert Finse sauna's voor in huis en buiten het huis. Afhankelijk van uw voorkeur en beschikbare ruimte.