• saunakopen.com
  • vihta.nl
Winkelwagen
Volg Vihta Wellness op Facebook Volg Vihta Wellness op Twitter Volg Vihta Wellness op LInkedin

Deskundige installatie

30 jaar expertise in leveren, plaatsen, installeren van uw wellness items.

Levering in overleg

Bepaal flexibel wanneer wij uw producten moet afleveren.

Veilig betalen

Wij maken gebruik van iDeal of u kunt vooraf voldoen.

Status van uw bestelling

Volg uw bestelling op de voet via track & trace van Post.nl en UPS.

Vihta Wellness
0

Wat is een element sauna

Elementsauna’s:

Vihta verkoopt uitsluitend elementsauna’s van een de grootste Nederlandse fabrikant VSB Al deze sauna’s hebben dan ook het bekende Duitse TUV-keurmerk, waardoor ze aan de strengste eisen voldoen. Verder wordt voldaan aan de richtlijnen van de Duitse sauna vereniging.

Elementsauna’s zijn sauna’s die opgebouwd worden door middel van elementen ofwel geïsoleerde panelen in plaats van losse planken of balken. Het voordeel hiervan is dat het voor u makkelijker en sneller opbouwen is dan traditionele sauna’s. De elementen die gebruikt worden zijn geïsoleerd en 68mm dik. Door gebruik te maken van sparrenhout heeft u toch de heerlijke geur van hout in uw sauna.

 

Element constructie:

Elk element van een elementsauna is opgebouwd met aan de buitenkant en binnenkant 14mm sparrenhout. Daar tussenin zitten 40mm dikke isolatieplaten van minerale wol. Verder zit er nog een effectieve isolatielaag in tegen waterdampdiffusie. Het sparrenhout aan de binnenzijde van de sauna heeft extra lange messing en groef, binnen en buiten, voor een perfecte afsluiting.

 

Ligbanken in de elementsauna:

De ligbanken van de elementsauna’s zijn zo gemaakt dat er een maximale belasting van 250kg mogelijk is. Uiteraard zijn de saunabanken van speciaal hout gemaakt waardoor ze erg glad zijn en er geen splinters kunnen ontstaan. Een elementsauna is geen sauna als er geen kachel bij zit. Wij leveren alle modellen sauna’s met kachels van hoge kwaliteit. U kunt elke keer kiezen uit een basismodel en een luxe model met enkele interessante functies.